Αλμυρά τυρένια τρουφάκια
Εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό ορεκτικό, μπουκίτσες από μπαλάκια τυρίων! Δοκιμάστε τα!
Υλικά Συνταγής
- 350 γραμ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μίξη μαλακών λευκών τυριών)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
-
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
- 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μπαλάκια τυριού, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φιστίκι και λίγα στο καρύδι. Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.
Extra tip
Μπορούμε επίσης να τα καλύψουμε με μαυροκούκι, με σουσάμι, με σουμάκ, με πάπρικα, με μπούκοβο ή με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.
Φτιάξτε τα γρήγορα και εύκολα μπαλάκια τυριών και σερβίρετέ τα σκέτα ως ορεκτικό ή διακοσμήστε τη σαλάτα σας