Αθλητισμός

Ξιφομάχος κατέρρευσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Συνέχισε τον αγώνα παρά τους πόνους του καρκίνου

Η ιστορία της Nathalie Moellhausen, ξιφομάχου από τη Βραζιλία η οποία συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι μία απ’ αυτές που θα μνημονεύεται στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαί.

Αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει δεν ήταν απαραίτητη η επίδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά το θάρρος και η δύναμη ψυχής να ολοκληρώσει τον αγώνα παρά τους επίπονους πόνους, που της προκαλούσε ο καρκίνος, ο οποίος την έκανε να καταρρεύσει.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το χρονικό της ιστορίας

Η 38χρονη ξιφομάχος του épée αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού απέναντι στην Ruien Xiao, από τον Καναδά, παρά τον όγκο στον κόκκυγα της. Η Nathalie Moellhausen υπέφερε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα ξιφομαχίας.

Η ίδια πρόσφατα ανακάλυψε έναν όγκο στη σπονδυλική της στήλη, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, αλλά ανάρρωσε και αποφάσισε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά το εμφανέστατο πρόβλημα υγείας της.

Μια ασθένεια που τις τελευταίες ημέρες την είχε αναγκάσει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Η γεννημένη στο Μιλάνο με βραζιλιάνικη υπηκοότητα, πήρε εξιτήριο προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Xiao, ένιωσε αδιαθεσία.

Η Nathalie σταμάτησε, αλλά μετά από λίγα λεπτά επέστρεψε στον αγώνα, παρόλο που δεν κατάφερε να κερδίσει (11-15).

Η 38χρονη κατέρρευσε στο έδαφος κλαίγοντας, ζητώντας ιατρική βοήθεια. Μετά τον αγώνα, εισήχθη στο νοσοκομείο και πλέον παρακολουθείται από τους γιατρούς της εθνικής της ομάδας. Η Moellhausen δεν ήθελε να εγκαταλείψει το ολυμπιακό της όνειρο και παρά τα δάκρυα, τα έδωσε όλα για να προσπαθήσει να φέρει τη νίκη.

Μια μεγάλη επίδειξη θάρρους και δύναμης, αλλά και αγάπης για το άθλημα, πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους.

Πηγή
www.reader.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button