Επικαιρότητα

Νικόλας Ντουρτουρέκας: Στο φως οι σημειώσεις του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος – Το στοιχείο «κλειδί» της υπόθεσης

«Αν μάθουν για εμάς, θα γίνει χαμός», έγραφε ο φοιτητής που είχε μπλέξει στα μονοπάτια της μαγείας.

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Νικόλα Ντουρτουρέκα, του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του τον Ιούλιο του 2022, δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (14/06). Μάλιστα, οι αστυνομικές Αρχές θεωρούν πως ένα στοιχείο που προκύπτει από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις ίσως να είναι και το «κλειδί» της υπόθεσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA, ο φοιτητής που φέρεται να έχει ακολουθήσει και τα μονοπάτια της μαγείας, έγραφε σε αυτές τις σημειώσεις του τα εξής: «Αν μάθουν για εμάς, θα γίνει χαμός… […] Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις. Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα, ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα. Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας. Πρέπει να μην δίνω πολύ σημασία και να συμπεριφέρομαι χωρίς συναίσθημα… να χρησιμοποιώ μαγεία να τους πληγώσω. Εν τω μεταξύ παραμένω ασφαλής και συναισθηματικός».

Ο Νικόλας Ντουρτουρέκας περιέγραφε, στη συνέχεια, μια «λανθασμένη» κίνησή του, που απέφερε απρόσμενα αποτελέσματα, γράφοντας: «Ξέρεις κάτι δεν είναι δικό μου λάθος που οδηγούσε σαν βλάκας, αλλά είναι δικό μου λάθος που αντέδρασα και έκανα χειρονομία. Ειλικρινά του άξιζε, όμως αν συνεχίσω να αντιδρώ έτσι, μπορεί να βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση… Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία να πάρω ένα μάθημα. Όχι μόνο δεν βρέθηκα μπλεγμένος, αλλά νομίζω ότι άρχισε να με ζηλεύει λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και όχι μόνο».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα ανέφερε ο Νικόλας Ντουρτουρέκας σε άλλο σημείο του ημερολογίου του: «Αισθάνομαι παραμελημένος, ότι με παίρνει για δεδομένο και με εκμεταλλεύεται. Απαντά στα σίγουρα όπως πάντα. Δεν θα ανεχτώ περισσότερα. Πρέπει να επικεντρωθώ στις σπουδές μου. Αφιερώνω την ενέργεια μου και καταβάλλω προσπάθεια σε αυτό. Σε βλέπω να κοιτάς».

Η κατάσταση που βίωνε ο φοιτητής έμοιαζε αδιέξοδη και έγραφε πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα του, να συνέχιζε τη ζωή του στην Αγγλία: «Ακόμα ονειρεύομαι να πηγαίνω στην Αγγλία και να ζω μια άνετη ζωή εκεί. Συνεχώς σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτά που ζω τώρα. Όλα όσα θέλω είναι ένα δικό μου μέρος. Είναι τόσο πολύ αυτό που ζητάω; Ο σκοπός μου είναι αυτός».

Παρ’ όλα αυτά, το πρόσωπο-«κλειδί» στη ζωή του παρέμενε σημαντικό και όποιος προσπαθούσε να προδώσει τη μυστική του ταυτότητα, τον έβρισκε απέναντι, με τον Νικόλα Ντουρτουρέκα να γράφει: «Διάβασα τα ταρώ πριν από δύο ημέρες και το συμπέρασμα που έβγαλα, με σόκαρε. Όχι μόνο με τρόμαξαν αλλά μου επανάφεραν στο μυαλό μου σκοτεινές μνήμες. Ήταν ηλίθιο από την πλευρά τους. Συμφωνώ. Θέλω να υποφέρουν. Γιατί τώρα; Είχαμε κάποια διένεξη πριν από δύο-τρεις εβδομάδες. Γιατί τώρα; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σιγουρέψω ότι όποιος το έκανε θα…».

Στο ημερολόγιο δεν λείπουν οι αναφορές του φοιτητή στην σχέση του με τη μητέρα του: «Σήμερα υπήρξα πολύ επιθετικός. Και πιστεύω ότι είναι περισσότερο από το σκορπιό και μάλλον έχει να κάνει με αυτό. Όπως και να έχει, θα πρέπει να το προσέξω. Πολλοί θα με αποκαλούσαν εγωιστή, άλλοι κακό γιο, η ίδια μου η μάνα με αποκαλούσε αγνώμονα στο παρελθόν αλλά όχι τώρα. Ίσως καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχω αφεθεί. Διαθέσιμος μόνο όταν χρειάζεται… Θα βελτιωθεί λίγο, λίγο. Αύριο είναι μια νέα ημέρα».

Το πιθανό στοιχείο-«κλειδί» των ερευνών

Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών κειμένων με τις προσωπικές σκέψεις του άτυχου νέου που εντοπίστηκε στον τόπο του θανάτου του, βρίσκονται ήδη στα χέρια ειδικών που θα κληθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν να τα ερμηνεύσουν και να τα αξιοποιήσουν. Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε ακόμη ένα στοιχείο που εκτιμούν ότι είναι σημαντικό. Σε κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις, συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένας γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Πηγή
www.ieidiseis.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button