Πίτσα Λαχανικών
Υλικά Συνταγής
- 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 2 φλ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
- 6 ασπρομανίταρα
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ή με τα δάχτυλα με κυκλικές κινήσεις. Το απλώνουμε σε λαμαρίνα ή σε ταψάκι αλευρωμένο. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τ’ απλώνουμε στα τυριά.
Στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι σε φέτες και την πιπεριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 230°C για 15΄-20΄ στην τελευταία σχάρα του φούρνου.